Begeleiding leerkrachten en scholen

Ondersteuning en begeleiding aan scholen

Wij bieden leerkrachten ondersteuning en begeleiding om op een goede manier om te gaan met leerlingen met onder andere aandacht- en concentratieproblemen in de klas.

Basis observatietraject op school

Onze begeleiding bestaat uit:

  • Een intakegesprek met leerkracht en intern begeleider
    Klassenobservatie
  • Gesprek met de leerkracht (intern begeleider en evt ouders)
  • Opstellen van een begeleidingsplan dat de leerkracht vervolgens uitvoert
  • Evaluatie en zo nodig bijstelling van het begeleidingsplan

Lees meer

ADHD Training voor scholen / leerkrachten

De Training “ADHD positief aanpakken in de klas”  is niet weg te denken in passend onderwijs.

Ben je leerkracht en ben je zoekende hoe je het beste leerlingen met aandacht-en concentratieproblemen en werkhoudingsproblemen positief kunt beinvloeden. Dan is deze training een mooie verrijking van je expertise. Je leert middels observaties om gedragstherapeutische interventies op te zetten voor de leerlingen in je klas en leert ook terugblikken op je eigen rol in interactie met de leerling. Kortom wil jij je leerling beter begrijpen en begeleiden, geef je dan op voor deze onmisbare training. Accreditatie door registerleraar is toegekend.

Deze training is de manier waarop je als leerkracht in het huidige reguliere onderwijs meer kennis en inzicht krijgt in de problematiek en ook meer handelingsmogelijkheden.

Neem voor meer informatie contact op met Educadora.

Lees meer

Workshop Wiebelen en Friemelen in de klas

Voor onderwijsprofessionals die beter willen omgaan met wiebel- en friemelgedrag

Je werkt in het (primair) onderwijs en weet al wat van zintuiglijke prikkelverwerking. Je hebt namelijk ons boek gelezen, of een cursus gevolgd. Toch lukt het je nog niet helemaal om die kennis te vertalen naar acties in de klas. En dat is wel wat je wilt, aan de slag met ZiP in de klas. Je weet namelijk dat leerlingen door onder- en overprikkelling op school lastig gedrag kunnen vertonen en minder goed kunnen leren.

Daarom nodigen we je uit om onze workshop te volgen.  Want dat is precies wat je bij ons gaat leren: je ZiP bril opzetten in de klas en waar nodig leerlingen ondersteunen bij hun prikkelbehoefte.

Lees meer

 

 

leerkrachten/onderwijs

ADHD positief aanpakken in de klas

575.00

leerkrachten/onderwijs

Basis observatie traject school

280.00
97.00