Neurofeedback: het traject

Intake neurofeedback

Educadora is bevoegd behandelaar van neurofeedback. We richten ons specifiek op kinderen, al hebben we alle expertise in huis om ook volwassenen te behandelen. Kom je voor het eerst op onze praktijk, dan voeren we een intakegesprek met jou en je kind om te kijken of deze behandelmethode geschikt is om je problemen de baas te worden. Daarbij mag je kind meteen een proefsessie neurofeedback doen.

Behandeladvies

Blijkt tijdens de intake dat neurofeedback een goede behandelmethode is voor je kind (of voor jou), dan maken we een afspraak voor het laten maken van een QEEG in het EEG Resource Institute in Nijmegen. Daar brengen neuropsychologen precies in kaart in welke gebieden van de hersenen de activiteit onvoldoende in balans is. Zij maken een behandeladvies op basis van wat ze zien bij het breinonderzoek én op basis van de klachten. Dat advies vormt voor Educadora het startpunt voor de neurofeedbacktraining.

Ter voorbereiding op het QEEG en op de hele behandeling ontvangen kinderen (in de leeftijd van 8-14 jaar) tijdens de intake het boek Thijs leert zijn hoofd leegmaken

Twee keer per week naar Boxtel

In onze praktijk in Boxtel gaan we met jouw kind aan de slag. Of beter nog: dat doet hij zelf. En daar hoeft hij niet veel voor te doen. Twee keer per week – later wordt dit één keer per week – gaat hij zelf zijn hersenen trainen. Lekker zitten en de beelden of geluiden op zich af laten komen. Wij zorgen voor de rest.

Eén keer per tien sessies evalueren we met ouders en kind hoe het gaat. Daarvoor nemen we van te voren ook contact op met school zodat we ook de vorderingen daar in kaart kunnen brengen.

Trainingssessies

Een neurofeedbacksessie duurt ongeveer 35 minuten(bij volwassenen 45 minuten). Doorgaans zijn de eerste effecten al na een aantal behandelingen merkbaar. Je zult merken dat je je problemen de baas wordt. Afhankelijk van het probleem waarmee je op de praktijk kwam en de eerste resultaten van de training, bestaat een volledige neurofeedbackbehandeling uit ongeveer dertig tot veertig sessies.