Hulp bij opvoeden, vraag erom!

Mees werd altijd enorm driftig als iets niet ging zoals hij wilde. En daar werden zijn ouders dan weer boos om. Eindeloze discussies volgden, zonder dat er een oplossing werd gevonden. Met hulp en advies van Educadora wist het gezin dit patroon te doorbreken. Sindsdien is het bij Mees thuis weer gezellig.

Opvoeden doe je niet ‘even tussendoor’. Continu begeleid je je kind op weg naar volwassenheid. Als dat soms niet lukt, is het alleen maar prettig als je voor hulp terecht kunt bij een opvoedprofessional, vooral als de opvoedproblemen je hele gezin beïnvloeden.

Patroon doorbreken

De oorzaak van opvoedproblemen liggen vaak in een aangeleerd patroon van ‘actie-reactie’ dat door ouders en kinderen onbewust in stand wordt gehouden. Wil je dit doorbreken, dan geeft Educadora tips en adviezen hoe je beter met je kind kunt communiceren.

Wil je nu alvast meer weten over hoe je beter communiceert met je kind? Klik hier voor de ‘Nieuwsbrief mei 2012: ‘Oudercursus ‘Praten met kinderen’].

Duwtje in de goede richting

Met laagdrempelige opvoedondersteuning (persoonlijk, maar ook via e-mail [link naar pagina ‘E-mailconsulten’]) geven we ouders een duwtje in de goede richting om weer vooruit te komen. Als dat gewenst is, komen we bij je thuis langs. Soms komen ouders en hun kinderen naar de praktijk. Verder verzorgen we oudercursussen en Opvoedparty’s.

Voor professionele opdrachtgevers verzorgen we desgewenst een presentatie over opvoeding tijdens thema-avonden.

Beperkte begeleidingsduur

Onze opvoedingsondersteuning richt zich op de wetenschap dat elk kind onderdeel uitmaakt van een groter geheel. We richten ons niet alleen op het kind, maar ook op de ouders. Daarbij hanteren we een praktische aanpak die direct toepasbaar is, zodat de begeleidingsduur wordt beperkt. Doel is om jullie, als ouders, weer op weg te helpen en het vertrouwen te geven om op eigen kracht op de positief ingeslagen weg door te gaan.