Hoe werkt neurofeedback?

Bij alles wat we doen, produceren onze hersenen hersengolven (kleine elektrische stroompjes). Die golven zijn meetbaar en daarvan maakt neurofeedback gebruik. Bij Educadora zijn we met onze expertise en geavanceerde apparatuur volledig toegerust om die hersengolfjes te meten bij kinderen en volwassenen.

Bijgaand een overzicht van de soorten hersengolven waar neurofeedback gebruik van maakt

Ontspannen trainen

Bij een (kinder)neurofeedbacktraining zit je lekker ontspannen in een fijne stoel en kijk je naar een beeldscherm. Op je hoofd hebben we stickers geplakt, zogenoemde elektroden. Die meten de amplitude (= trillingssterkte) van de hersengolven. Op een computer zien we precies wat jouw hersenen op een bepaalde plek op je hoofd – daar waar de elektrode is geplakt – doen als ze de beelden zien. Zien we de hersengolven die we wensen, dan krijg je een beloning (feedback)

Beloning!

Deze beloning kan heel verschillend zijn, van een muziekje dat doorloopt of een geluidje tot een film die verder gaat of een puzzelstukje dat verschijnt. Zo’n beloning vinden de hersenen fijn. Sterker nog: ze worden gestimuleerd – en dus getraind – om de goede hersenactiviteit nog veel vaker te laten zien. Tot het gewoon voor ze is. Precies wat we willen.