Een betere alertheid en concentratie van je kind met de tangle!

Veel kinderen hebben de gewoonte om te friemelen aan kleding, hun haar of aan pennen/potloden. Wist je dat dit de alertheid en concentratie verhoogd?

Het belang van friemelen

Friemelen heeft nut. Voor sommige kinderen gaat het om tegemoet te komen aan sensorische prikkels, voor anderen helpt dit friemelen alertheid verhogend. Maar in de klas worden bewegende kinderen soms als storend ervaren. Denk hierbij aan tikken van pen of potlood, bewegen en wiebelen met benen waardoor ze andere kinderen per ongeluk raken of spullen van de tafel vallen.

Een Tangle biedt zeker voor deze kinderen een uitkomst!

 

Tangles om te friemelen

Tangles zijn gebaseerd op het concept van oneindigheid en doorlopende beweging. De magie in de beweging die je voelt als je met een Tangle speelt is echt therapeutisch. Een Tangle helpt de impuls tot bewegen reguleren door het aanbieden van een constant herhalende beweging.

 

Tangle helpt de alertheid en concentratie verhogen

De Tangle is ook uitermate geschikt voor wie een zachte sensorische prikkeling prettig of rustgevend is. Ook helpt dit continu draaiend houden van de Tangle spanningverlagend. Tot slot kan de concentratie middels het gebruik van de Tangle worden verhoogd.

 

Er zijn diverse tangles verkrijgbaar bij Educadora webshop

-> naar de webshop

Geef een reactie